Monogaamia versus polügaamia

Surfates internetis, avaneb kohati trööstitu vaatepilt. Osadel saitidel vohavad reklaambännerid nagu gripibatsillid külmal talveajal. Bännereid on nii palju, et veebi tegelik sisu paistab minimaalselt. Tahaks kinni klõpsata, aga oh imet, sulgemisnupp ei reageeri või seda polegi. Tahaks juhtida tähelepanu mõningatele valupunktidele, mis kaasnevad mitme erineva jaotuskanali (reklaamivõrgustiku) kaasamisega.

Reklaamivõrgustike toimimismudel eeldab seda, et kampaaniaid viiakse ellu keskse tarkvara kaudu kasutades selleks veebisaidil paiknevat javascripti koodi (samasugune nagu Google Analytics’i oma). Kui veebisaidist omanik soovib rahaks teha kogu oma külastajaskonna ning liidab ennast mitme erineva võrgustikuga, siis nõuab see mitmete koodide paigaldamise veebisaidile, mis omakorda toob kaasa mitmeid probleeme.

Võimalikud tehnilised probleemid

Oleme märganud, et mõned reklaamivõrgustikud kasutavad javascripti koodi, mis serveri häirete puhul takistab terve veebisaidi laadimist ja veebikülastaja võib lehekülge külastades näha veateadet või poolikut lehte. smartAD töötas välja load event-tüüpi lahenduse, mis tagab, et smartAD skript ei sega veebisaidi tavapärast toimimist-laadimist.

Sissetuleku langus

Konkurents langetab hindu. Seda ka võrgustike puhu – kui veebisait liitub mitme konkureeriva võrgustikuga, siis on kõige suurem kaotaja veebisaidi omanik, sest reklaamihinnad langevad. Reklaamiandja saab survestada reklaamivõrgustiku väiksemaid hindu kehtestama, mis on kasulik vaid reklaamijale.

Bännerite paljusus ja kattumine

Reklaam on veebikülastajale talutav, kuni see ei ole häirivalt koormav. Vaatepilt, kus kõik nurgad on kaetud overlay bänneritega, nii et väiksemal ekraanil veebi sisu bännerite tagantvälja ei paista, ei ole just sõbralik ning pikas perspektiivis vähendab veebisaidi külastajaskonda. Mainimata bännerpimeduse suurendamisest (mis viib omakorda suuremate bänneriteni selleks, et inimeste tähelepanu endiselt samal tasemel võita). On ette tulnud bännerite kattumist, kuna eelpool mainitud koodid aktiveeritakse samaaegselt (kuna kõikide võrgustike jaoks on tegemist uue külastajaga). Ja nii pole rahul kliendid! Ükski klient ei taha näha, et tema reklaami katab kellegi teise reklaam. Kui teha koostööd ühe partneriga ei ole ohtu, et veebikülastaja koormatakse liigsete, kattuvate ja mittetöötavate bänneritega üle – seda eelkõige seetõttu, et kampaaniaid juhitakse ühest kohast ja ühtsete reeglite alusel.