Sportgenic toob välja olulisemad kriteeriumid reklaamivõrgustiku valikul

Sportlastele ja aktiivsetele inimesetele suunatud veebisaitide võrgustik Sportgenic avaldas oma veebisaidil analüüsi sellest, mida tuleks silmas pidada reklaamivõrgustiku valikul. Vaata http://www.sportgenic.com/documents/whitepaper_1.pdf


See on kasulik lugemine kõikidele asjast huvitatutele kindlasti. Eriti see checklisti osa, mis oli ka meie jaoks hea “reality check”.

Üks huvitav lisatähelepanek, mis analüüsist välja tuleb on see, et USAs on vähenemas suurte portaalide reklaamikäive ning suurenemas spetsiifiliste nishisaitide reklaamikäive, kuna veebikülastajad veedavad rohkem aega spetsiifilistel nishisaitidel. Lehman Brothersi ülevaate kohaselt oli möödunud aastal näha 5%st langust suurte portaalide reklaamikäibes samal ajal kui nishisaitide reklaamikäive kasvas 43%. Sarnast tendentsi võib juba mingil määral täheldada juba ka Eestis – Eesti suurima Delfi reklaamikäibed näitavad vähenemise märke, samal ajal kui kogu internetti suunatud reklaamikäive näitab selget kasvutrendi. Meie jaoks on see üsna loogiline protsess kuna klientide jaoks omab aina suuremat tähendust reklaami fokusseerimine ja seläbi reklaamiraha efektiivsem paigutamine.

Oluline mõte, mis veel tasub mainimist on see, et digitaalne marketing muutub järjest intelligentsemaks ning seeläbi muutub järjest olulisemaks reklaamivõrgustiku võimekus pakkuda rätsepatööna fokusseeritud kampaaniaid ning loov ja individuaalne lähenemine igale kampaaniale. Tuuakse välja, et tugevad suhted tuleks luua just selliste reklaamivõrgustikega, kes suuadavad seda pakkuda. :)