Reklaamigalaktika: Soomes on 40% reklaamidest pärit mustast august või hallilt planeedilt

Soomes ja UK-s tegutsev internetireklaami uuringufirma Interquest on uurinud internetireklaami mõju ja efektiivsust Soomes ja on välja mõelnud huvitava galaktikasüsteemi, kuidas neid tulemusi presenteerida.

Roheline planeet
Reklaam on siin õnnestunud ja õnnelik. Sellel planeedil puuduvad häirivad reklaamid. Reklaamid on selgelt arusaadavad ja seostatavad reklaamija imagoga. Planeedi elanikud ei ole reklaamidest ärritunud ja tüdinenud. Interquesti uuringu kohaselt vaid 16% 2007 Soome reklaamidest olid pärit sellelt planeedilt.

Sinine planeet
Sellel planeedil suhtutakse reklaamidesse positiivselt ja need on reklaamija jaoks sobivad. Sellel planeedil reklaamijad ei võta riske ja asju tehakse nii nagu neid on alati tehtud. 20% Soome reklaamidest 2007 aastal oli sellelt planeedilt.

Punane planeet
See kuum planet on silmapaistvate ja ärritavate reklaamide galaktilne inferno. Kuuldavasti on just sellelt planeedilt pärit mobiilioperaatorid. 19% Soome reklaamidest 2007 aastal oli sellelt planeedilt.

Kollane planeet
Sellel planeedil usutakse leiba ja tsirkusesse. Reklaamid on lõbusad ja meelelahutuslikud. 6% Soome reklaamidest 2007 aastal oli sellelt planeedilt.

Hall planeet
Sellel planeedil on õnnestunud reklaam teha igavaks. Planeedil toimuvad iga-aastased reklaamiauhindade jagamised, milles on 2 kategooriat: igav ja mittemidagiütlev ning kus on igal aasta palju osalejaid. 24% Soome reklaamidest 2007 aastal oli sellelt planeedilt.

Must auk
See on kustuv täht. Sealt pärit reklaame on vaevu märgata ning need on väga igavad. Väga nutune koht. 15% Soome reklaamidest 2007 aastal olid pärit sealt.

Huvitav järeldus sellest uuringust on, et kogusummas ca 40% reklaamidest 2007 aastal oli pärit hallilt planeedilt või mustast august. Seega arenguruumi peaks jaguma. Huvitav kui sarnane on pilt Eestis?

Suur tänu Sami Vaalale Interquestist selle huvitava materjali eest ja smartAD blogis presenteerimise lubamisest.