Silicon Valleys tehakse endiselt internetireklaamiga seotud ettevõtetesse suuri investeeringuid

San Jose Mercury News toob välja, et 2008 teises kvartalis tehti järgmised investeeringud internetireklaamiga seotud ettevõtetesse.

Federated Media Publishing sai 50 milj dollari suuruse investeeringu Oak Investment Partners ilt, mis tõestab, et raha bloginduses siiski liigub (vt ka postitust Klikivabriku blogis antud teemal). Federated Media Publishing (FM) reklaamivõrgustiku, mille asutajaks on John Battelle, eesmärgiks on aidata just blogisid ja teisi väiksemaid saite oma teel uue generatsiooni meediagigantideks.

Businessweeki info kohaselt kasvas ettevõtte käive 4 miljonilt dollarilt 2006 aastal 22 miljoni dollarini eelmisel aastal. Arvatakse, et selle aasta käive võib juba tulla kuhugi sinna 60 miljoni kanti, mis on imestamistvääriv kasv. Ettevõtte enda sõnul töötavad nad kasumiga alates eelmisest aastast.

Huvitav on ettevõtte juhtide seisukoht, et Google on teatud mõttes interneti ära neednud. Vaatamata sellele, et otsingupõhine reklaam on osutunud äärmiselt edukaks, on samas kogu internetireklaami tööstuse innovatsioon liikunud ainult selles suunas, et panna inimesi rohkem reklaamidel klikkima. Vähem on tähelepanu suunatud sellele, mis saab pärast seda kui inimsed on reklaamil klikkinud, ehk kuidas muuta seda protsessi efektiivsemaks.

Reklaamivõrgustik JellyCloud sai 11.5 miljoni suuruse rahasüsti erinevatelt riskikapitalifondidelt. JellyCloud omab patenteeritud tehnoloogiat, mis võimaldab väga täpselt reklaame sihitada vastavalt veebisaitide võrgustiku kasutajate profiilidele. JellyCloud omab andmebaasi, mis koosneb miljonitest anonüümsetest kasutajaprofiilidest, kellele suunatakse reklaami väga sihitatult tuhandete reklaamitellijate poolt. Ettevõtte enda pressiteate kohaselt saavutavad nad tänu oma sihitamisele ja algoritmidele kuni 20x parema tulemuslikkuse võrreldes sihitamata reklaambänneritega. JellyCloud kasutab saadud täiendavat finantsinvesteeringut selleks, et laieneda rahvusvaheliselt Euroopasse, Austraaliasse ja Aasiasse.

NebuAD on saanud 1.3 miljoni dollari suuruse investeeringu. See on samuti üks kliendikeskne käitumusliku sihitamise võrgustik (behavioral targeting network), mis samuti taotleb võimalikult täpset sihitamist, et reklaam jõuaks õigete klientideni, õigel ajal klientide ostutsüklis.

Mochi Media, reklaamivõrgustik, mis on keskendunud internetimängude (online gaming) saitidele, sai 10 miljoni suuruse investeeringu. Ettevõtte internetileheküljel oleva info kohaselt külastab nende võrgustikus olevaid saite 60 miljonit unikaalset külastajat kuus.

NearbyNow, ettevõte, mis pakub internetireklaami teenuseid mitte-interneti jaemüüjatele on saanud 12 miljoni dollari suuruse investeeringu, erinevatelt riskikapitalifondidelt, muuhulgas ka Draper Fisher Jurvetsonilt.

Jivox, ettevõte mis aitab luua kiirelt ja efektiivselt videoreklaame internetis, sai 10.8 miljoni suuruse investeeringu sellistelt riskikapitali fondidelt nagu Helion Venture Partners ja Opus Capital.

Tegemist pole otseselt internetireklaami ettevõttega aga lihtsalt huvitavaks infoks, et kõikidele eestlastele tuttav LinkedIn on samuti saanud selle aasta teises kvartalis 53 miljoni suuruse investeeringu.