smartAD hakkab pakkuma tegevuspõhise reklaami (lead generation) mudelit

smartAD (http://www.smartad.ee/) on koostöös oma klientidega välja töötamas reklaamikampaaniaid internetis, mis sisaldavad endas tegevuspõhise (lead generation) reklaami elemente. Tegevuspõhise mudeli puhul räägime me peamiselt CPA (cost per action) tasustamisest, suht analoogid sellele on CPL (cost per lead) ja CPO (cost per order).

Tegevuspõhise reklaami (lead generationi) puhul makstakse siis kui on teostatud teatud tegevus. Mudeli eripäraks on see, et pole enam vajadust koguda tohutul hulgal näitamisi või klikke. Hea tulemuse tagab õige sihitamine ja läbimõeldud kampaania.

Kuidas tegevuspõhine mudel (lead generation) töötab?
1. Inimene näeb bännerit ja klikib sellel
2. Seejärel juhitakse inimene lehele kuhu ta sisestab teatud info enda kohta – täidab mingi vormi, mis on siis kas reklaami tellija kodulehel, mingil muul selleks spets valmistatud kodulehel või on ehitatud bännerisse -> Selle sammuga on reklaamitellija saanud endale juba potentsiaalse kliendi.
3. Inimene saab teatud informatsiooni reklaamitellijalt (nt automüügi kampaania puhul võib see olla kupong, millega automüüja juures saab ta 5% allahindlust) või hakkab saama infot edaspidi näiteks e-posti teel.

Tegevuspõhine reklaam ei pruugi olla alati kõige ideaalsem valik kliendile (nt ei sobi see brändireklaami puhul), kuid juhul kui soovitakse endale juurde saada kliente või suurendada toodete ja teenuste läbimüüki, siis on tegevuspõhine reklaam ideaalne. Miks? Asja võlu peitub selles, et reklaamitellija kulu enne konkreetse tegevuse toimumist on null krooni. Reklaamitellija maksab ainult siis kui on toimunud tema jaoks soovitud tehing, mida reklaamikampaaniaga sooviti saavutada.

USAs on tegevuspõhine (lead generation) mudel väga levinud ja reklaamitellijad on selle võlu enda jaoks avastanud. Eestis seisab see kõik alles ees ning paljud ei ole isegi teadlikud sellise reklaamvõimaluse olemasolust. Laialdaselt tegevuspõhisele reklaamile üleminek võtab veel ilmselt aega, kuid smartAD on koos uuendusmeelsete klientidega nõus läbi viima reklaamikampaaniaid, mis sisaldavad selgelt juba tegevuspõhise reklaami elemente.

http://www.smartad.ee/