Kuidas Facebook raha teenib?

Facebook teenib raha CPC (clicks) ja CPM (impressions) põhimõttel. See on huvitav, et rõhuastust ei ole pandud tulemuspõhistele tasustamispõhimõtetele (nagu nt lead generation).

Tõenäoliselt on tegemist Facebooki esimeste sammudega oma populaarsuse rahaks tegemisel. Seetõttu tundub loogiline, et alustatakse lihtsamate ja elementaarsemate tulumudelitega. Kindlasti on vaid aja küsimus, millal liigutakse sellelt tasemelt edasi.

Facebooki partner ja üks osanik Microsoft tuli eelmisel nädalal välja uue lahendusega, mis võimaldab reklaamitellijatel paremini mõõta oma kampaania tulemuslikkust (Engagement Mapping) ja mis läheb kaugemale last clicked ad-standardist. Arvestades Facebooki seotust Microsoftiga, võib arvata, et seda hakatakse rakendama ka Facebooki reklaamikampaaniates.